Chrome indirme Hızı Arttırma

Chrome İndirme Hızı Arttırma yöntemlerini anlatacağımız bu içeriğimizde Google’ın Chrome tarayıcısını kullanarak rastgele bir dosya indirdiğinizde indirme süratini nasıl arttırabileceğinizi çeşitli bir şekilde anlatacağız. Chrome İndirme Hızı Arttırma yöntemleri arayışındaki kişiler, tarayıcı üzerinden bir indirme yaparken, anormal bir yavaşlık ile karşılaşabiliyorlar. Genel olarak internet bağlantılarında bir mesele ya da yavaşlık olmasa bile, tarayıcıdan dosya indirirken kopmalar ve yavaş indirme bozukluğu olabiliyor. Bu bozukluğun, sizinle alakalı olan ya da sizinle ilgisi olmayan çoğu sebebi olabilir.

Chrome İndirme Hızı Artırma Nasıl Yapılır?

Eğer internet bağlantınız yavaş ise indirme sürati noktasında yaşadığınız bozukluğun Chrome ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Diğer yandan, internet bağlantınız süratli ise yalnızca Chrome tarayıcısı üzerinden dosya indirirken bir mesele yaşıyorsanız içeriğimizin devamında anlattığımız Chrome İndirme Hızı Arttırma yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Google Chrome indirme Hızı Arttırma

Google Chrome indirme sürati arttırma prosedürünü yapabilmek amacıyla ekstra programlara gereksinim duyabilirsiniz. IDM uygulaması yani Internet Download Manager uygulaması bu noktada yararlanabileceğiniz bir programdır. IDM uygulaması Chrome’a basit birleşik olabilen bir yazılımdır. Bu yazılımı Chrome’a birleşik ettikten sonra indirme işlemlerinizi süratli bir şekilde yapabilirsiniz.

Parallel Downloading

Internet Download Manager kullananlar bileceklerdir, bir dosyayı çoklu bağlantı ile indirebiliyorsunuz. Google Chrome’un bu özelliği de, tam olarak bunu sağlıyor. Bu özellik sayesinde, dosyanın indirileceği internet sitesi izin veriyorsa, çoklu bağlantı ile dosyayı çok daha süratli bir şekilde indirebiliyorsunuz.

Chrome flags’i açmak için, adres çubuğune “chrome://flags” yazmanız gerekiyor. Ardından, alttaki adımları uygulayın. Chrome Flags sayfasına girdikten sonra, arama kutucuğuna “Parallel downloading” yazıp, bu alternatifi etkinleştirin. Bu prosedürü yaptıktan sonra, tarayıcıyı tekrar başlatmayı unutmayın.

Eklentileri Devre Dışı Bırakın

Kullandığınız birtakım eklentileriniz tarayıcıya çok yük bindiriyor olabilir. İndirme prosedürünü başlatmadan evvelce eklentileri dönem dışı bırakarak, bozukluğun çözülüp çözülmeyeceğini test edebilirsiniz. Kullanmadığınız, kendiniz yüklemediğiniz eklentileri kesinlikle kaldırın ve Chrome Web Mağazası dışından, tarayıcıya uzantı yüklemeyin.

Sorun Sizden Kaynaklanmıyor Olabilir

Bazı internet siteleri, lüzum kaynak kullanımını azaltmak için, lüzum de süratli indirmeyi ücretli üyelikler ile sunmak amacıyla, standart indirme süratini sınırlandırabilmektedirler. Eğer bu bozukluğu sadece birtakım internet sitelerinde yaşıyorsanız, aynı dosyayı değişik bir kaynaktan indirmeyi deneyin.

Güvenlik Duvarını Ve Antivirüsü Kontrol Edin

Kullanmış olduğunuz emniyet duvarı ya da anti virüs yazılımı, Chrome’u ya da indirme yaptığınız internet sitesini kısıtlıyor olabilir. Böyle bir mesele olmadığından emin olmak için, indirme yapar iken bunları dönem dışı bırakmayı deneyin.

Aynı şekilde, cihazınıza bulaşmış bir virüs de arka planda internet kullanıyor olabilir. Cihazınızda bir mesele olmadığından emin olun.

Chrome’u Güncelleyin Veya Yeniden Yükleyin

Son ismim olarak, şayet güncel değilse Google Chrome tarayıcısını kesinlikle güncelleyin. Güncellemeler, detaylı hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler içerir. Ayrıca, gerçekleştireceğiniz işlemler, en etkili olarak güncel sürümler üstünde çalışmaktadır. Chrome’un güncel olsuğundan emin olun.

Aynı şekilde, Chrome tarayıcısını tekrar yüklemeniz de bu bozukluğu çözebilir.

Kaynak: https://www.kozba.org/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Celal Şengör Serveti! - 2024 - Celal Şengör Kimdir?

Profil Backlink ve Backlink İndexletme

05557570155 - Kimin Numarası? - 2023