Backlink Nedir?

 Backlink, web sitelerinin diğer web sitelerinden aldığı referans bağlantılardır. Bir web sitesinin daha öncesinde belirlemiş olduğu anahtar kelimelerinde Google arama motorunda üst sıralarda yer alabilmesi için kaliteli backlinklere yani referans bağlantılara ihtiyacı vardır. Referans bağlantılar kaliteli ve sayıca fazla olduğunda ilgili web sitesi Google arama motorunda daha üst sıralarda yer alacaktır. Bu yüzden de backlink, web siteleri için ziyaretçi ve içerik kadar önemli bir kavramdır.

Backlink Nedir, sorusunu örnekle anlatmak gerekirse; Bankardan kredi alacak kişinin finansal portföyü ilgili kredi için yeterli değilse, bankalar krediyi vermek için teminat veya kefil istemektedir. Bu durum web siteleri içinde geçerlidir. Bir web sitesinden backlink almanız, ilgili sitenin size referans yani kefil olduğu anlamına gelmektedir. Kefil yani referans sayınız ne kadar kaliteli ve yüksekse arama motorunda daha üst sıralarda yer alacağınız için ziyaretçi sayınız da buna bağlı olarak artacaktır.

BacklinkHit (Ziyaretçi) ve İçerik birbirlerini tamamlayan kavramlardır. Bir web sitesinin içeriklerinin kaliteli olması tek başına yeterli bir kriter değildir. Yine bir web sitesinin backlinklerinin kaliteli olması da yeterli değildir. Backlink ve içerikler kaliteli olduğunda web sitesinin ziyaretçi sayısı da zamanla artacaktır.

Bağlantılar NoFollow ve DoFollow olmak üzere temelde ikiye ayrılmaktadır. Son zamanlarda ise UGC gibi farklı tanımlamalar da mevcuttur. DoFollow takip edilebilir bağlantı olduğu için en etkili yöntemdir. Diğer yandan Link İnşası yapılırken tamamen DoFollow bir inşa yapmak faydadan çok zarar getirecektir çünkü Google algoritması DoFollow bağlantı türünün paralı bağlantı olduğunu anlayabilecek kapasitededir.

DoFollow bağlantı örnekleri; Footer ve Tanıtım Yazısı

NoFollow bağlantı örnekleri; Sosyal İmleme ve Forum Tanıtımı

Backlink Paketleri
Backlink Paketleri

Backlink Paketleri

Backlink Paketleri, alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından oluşturulan ve her site için aynı şekilde uygulanan sabit paketlerdir. Freelancer platformları başta olmak üzere (R10 ve Bionluk gibi) Google arama motoru üzerinden (Adwords) de bu paketlerin satışı yapılmaktadır. Backlink paketlerinin avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Paketi oluşturan kişi C Class IP Tanıtım Yazısı ağırlıklı bir paket oluşturmuş ise bu sitelerden sadece size değil birçok web sitesine satış yapılmaktadır. Bu durum da uzun vadede web sitenize yarardan çok zarar getirebilir.

Backlink Paketleri kolay indexlenebilir backlink yöntemlerinden oluşmuyor ise ödediğiniz ücretin birçoğu boşa gidecektir. Search Console bağlantıların tanımlamadığı backlink yöntemlerini almak, Google tarafında size çok katkı sağlamayacaktır.

Blog Backlink Nedir?

Blog Backlink konusunu web sitemizde daha önce işlemiştik. Blog Backlink, oto onaylı yabancı bloglardan yorum şeklinde alınan bir backlink yöntemidir. NoFollow yani takip edilebilir olmadığı için sayı olarak az alındığında herhangi bir katkı sağlamamaktadır. Bu yüzden de bu backlink türünde genellikle GSA SER ve ScrapeBox gibi backlink programları kullanılmaktadır. Bu programlara liste eklendiğinde program 1 günde 5000 adetten fazla backlink alabilmektedir. Diğer yandan doğal bir yöntem olmadığı için ana siteler yerine paravan sitelere bu çalışmanın yapılması önemlidir.

Google Backlink Nedir?

Google’ın kendisinden backlink alabileceğiniz birden fazla yöntem bulunmaktadır. Chrome Backlink bu yöntemlerin başında gelmektedir. Chrome Web Mağazasına web sitenizin URL’si yer alacak şekilde bir eklenti dosyası göndermeniz durumunda Google’dan doğal şekilde backlink alabilirsiniz. Yine Google’dan backlink alabileceğiniz farklı bir yöntemin videosunu içeriğimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Hacklink Nedir?

Hacklink bazı SEO Ajansları tarafından kullanılan bir yöntemdir. Yabancı web siteleri hacklendikten sonra mevcut tasarım yapısı bozulmadan Footer bölümüne gizli olacak şekilde çeşitli web sitelerinin URL’leri eklenir. Footer’a oranla maliyeti çok daha düşük olmasına rağmen kısa vadede oldukça etkili bir yöntemdir.

Diğer yandan bağlantı kaldırıldığında tüm etkisi ortadan kalkmakta ve web sitesine ciddi sıralama kayıpları yaşatabilmektedir. Bu yüzden kullanılmasının tavsiye edilmediği bir bağlantı yöntemidir.

Profil Backlink Nedir?

Profil Backlink Nedir, sorusunun cevabını daha önce web sitemizde sizlere aktardık. Microsoft, Blogger, Ted, Behance ve Turkcell gibi otorite değeri yüksek web sitelerine bağlantı eklenerek alınan bir yöntemdir. Bağlantı alındıktan sonra indexletilmesi önem arz etmektedir. Konuyla alakalı da kanalımızda çeşitli videolar bulunmaktadır.

Sitenin otorite değerini arttırmak ve link inşasındaki çeşitliliği arttırmak için kullanılması şart bir yöntemdir. Çalışmanın indexletilmesi çok önemlidir aksi takdirde bu yöntemle alınan bağlantılar kendi kendine indexlenmemektedir.

PDF Backlink Nedir?

PDF Backlink’de çeşitli PDF sitelerine Word dosyası veya PDF dosyası upload edilerek uygulanan bir bağlantı yöntemidir. Profil Backlink’le benzer olarak bu çalışmanın da indexlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan backlink çalışmasının herhangi bir faydası olmayacaktır.

Örnek PDF Backlink Sitesi: Docdroid

Kaynak: https://www.kozba.org/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Celal Şengör Serveti! - 2024 - Celal Şengör Kimdir?

Profil Backlink ve Backlink İndexletme

05557570155 - Kimin Numarası? - 2023