Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu

Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu bozukluğu çoğu Android kullanıcısının denk geldiği hataların başında gelmektedir. Bu içeriğimizde değişik kaynaklardan Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu meselesini çözen kullanıcıların bozukluğu nasıl çözdüğünü sizlere aktaracağız. Bu hata genelde başarısız Android güncellemelerinden sonra meydana çıkmaktadır. Diğer yandan hata rastgele bir sebep olmaksızın da meydana çıkabilmektedir.

Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu
Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu

Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu Nasıl Çözülür?

Hata yalnızca Romlu telefonlarda değil Romsuz ve orijinal telefonlarda da sık sık karşılaşılmaktadır. Yine bu hatanın esas sebebi, çok çok ROM ya da Sürüm yüklenmesinden sonra Google’ın alakalı hesabı emniyet sebebiyle kilitlemesinden kaynaklı da olabilmektedir. Romlu telefonlar amacıyla çözüm yöntemleri içeriğimizin devamında anlatılmaktadır.

İlk olarak aygıtta Google Play Services ve Google Play uygulamalarının verilerini tamamiyle temizleyin.

Root yetkisi olan telefonunuzun Dosya yöneticisinden Host dosyasının barındığı yer olan “system/etc/” klasörünün içinde yer alan host dosyasını silin ve bu klasörün içerisini temizleyin.

Telefonu tekrar başlattığınızda mesele ortadan kalkacaktır.

Kaynaklardan aradığımız kadarıyla bu bozukluğu bir kullanıcı ise şu şekilde çözmüş;

Google Play Hizmetleri ve Google Play Store uygulamalarını tamamiyle kaldırın. Marka ve modelinize ideal Google Play Hizmetleri ve Google Play Store dosyalarının APK versiyonlarını telefonunuza indirin ve kurun. Telefonu tekrar başlatın ve Google hesabıyla giriş yapın. Sorun ortadan kalkacaktır. Sorun gene ortadan kalkmadıysa telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürün.

 

Uygulama yükleyerek bozukluğu çözen kullanıcılarda bulunmakta.

Google Play Store’da Google Installer isimli bir program var, programlamayı yükleyin ve çalıştırın. Sorun Çözülecektir.

Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu Neden Kaynaklanır?

  • İçeriğimizin başında da bildirdiğimiz gibi bozukluğun kaynağı çok çok ROM dosyası yüklemekten kaynaklı Google’ın alakalı hesabı kilitlemesinden kaynaklanmaktadır. Bu noktada yapabileceğiniz tek şey, 2 Adımlı Doğrulamayı dönem dışı bırakmaktır.
  • Bozuk Önbellek de bu bozukluğun meydana gelmesine sebep olabilmektedir. Geçici Önbellek dosyaları her aygıtta depolanmaktadır. Bu dosyalarda yaşanan mümkün bir bozulma, başka programları da etkilemektedir. Önbellek temizleyerek de bu bozukluğu çözebilirsiniz.

Web sitemizin Teknoloji kategorisinde benzer içerikleri bulabilirsiniz.

Google Sunucularıyla İletişimde Bir Sorun Oluştu hatasını detaylı bir şekilde incelemeye çalıştık. Web sitemizde benzer içerikleri bulabilirsiniz.

Kaynak: https://www.kozba.org/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Celal Şengör Serveti! - 2024 - Celal Şengör Kimdir?

Profil Backlink ve Backlink İndexletme

05557570155 - Kimin Numarası? - 2023