Ücretsiz Backlink Siteleri 2022

Ücretsiz Backlink Siteleri bilgi kapasitesi vereceğimiz içeriğimizde bedava bir şekilde en iyi link inşasını nasıl yapabileceğinizi detaylıca anlatacağız. Ücretsiz Backlink Siteleri çoğu SEO eksperine göre yararsız backlink kaynakları olarak görülse de link inşasını yapılandırabileceğiniz müthiş internet siteleri bulunmaktadır.

Backlink Nedir?

Backlink, internet sitelerinin Google arama motorunda üst sıralarda yer alabilmek amacıyla değişik kaynaklardan aldığı NoFollow ve DoFollow gibi değişik bağlantı türlerini sahibi olan referans bağlantılarıdır.

Google arama motoru internet sitelerini sahip olunan anahtar kelimelerinde sıralamaya sokarken kullandığı metriklerin başında backlink yani link inşası gelmektedir. Web sitesinin ne kadar çok değişik kaynaktan ne kadar kaliteli backlinkleri varsa alakalı internet sitesi Google arama motorunda üst sıralarda yer alabilmektadır. Bu yüzden de SEO eksperleri ve Webmasterlar internet sitelerine devamlı olarak backlink alabilmektadır.

Backlink kavramını numuneyle anlatmak gerekirse, kredi çekmek istiyorsunuz ve bankaya gittiniz. Kredi notunuz kredi çekmek amacıyla yeterli ancak çekmek dilediğiniz tutar yüksek bulunduğu amacıyla banka sizden kefil talep ediyor. Talep edilen kefil genelde derli toplu maaş bordrosuna sahip olan kişilerdir. Bankaya sunduğunuz kefilin banka doğrultusundan onaylanması halinde krediyi çekebilirsiniz.

Backlinkte bu örnekteki gibi bir kavramdır. Yeni bir internet siteniz varsa Google'ın gözünde bu sitenin bir sayısal değeri yoktur zira hiç bir internet sitesi bu siteye kefil olmamıştır. Bu yüzden de Google'ın gözünde bir değer elde etmek amacıyla backlink almalısınız.

Ücretsiz Backlink Siteleri Nedir?

Ücretsiz Backlink, içeriğimizin başında da belirttiğimiz gibi herhangi bir ücret ödemeden link almanıza müsaade eden web sitelerinden alabileceğiniz referans bağlantılardır. Ücretsiz Backlink kaynaklarının başında ise Profil Backlink yöntemi gelmektedir. Profil Backlink yöntemi sayesinde DA yani otorite değeri 100 üzerinden 85'in üzerinde birçok web sitesinden profil oluşturarak backlink alabilir bu backlinkleri indexletme metodu ile indexleterek ciddi bir link inşasına sahip olabilirsiniz.

Ücretsiz Backlink Almak Fayda Sağlar mı?

Ücretsiz Backlink Sitelerinden backlink almak çok ciddi bir yükseliş sağlamasa da başlangıç için ideal bir çalışmadır. Yine Ücretsiz Backlink Kaynaklarından backlink alırken bazı kriterlere dikkat etmek gerekmektedir. Bu kaynaklar iyi seçildiğinde, web sitenizin index hızı, DA ve PA değerleri artacağı gibi içerikleriniz Google'da daha üst sıralarda yer alacaktır.

Backlink kaynaklarına geçmeden önce DoFollow ve NoFollow teknik terimlerine de hakim olmalısınız. DoFollow yani takip edilebilir bağlantılar, NoFollow yani takip edilemeyen bağlantılara oranla daha kaliteli kaynaklardır. Bu yüzden de DoFollow backlinkler almaya özen göstermelisiniz.

Ücretsiz Backlinklerin birçoğu NoFollow türünde bağlantılardır. Bu yüzden sayıca fazla olmasına dikkat etmelisiniz.


Ücretsiz Backlink Türleri Nelerdir?

- Forum Tanıtımı

- Dizinler

- Whois Backlink

- PDF Backlink

- Sosyal Medya

- Video Backlink

- Paravan Blog

- Forum Profil Backlink

- Edu Blog Backlink

- Blog Backlink

- Profil Backlink

Yukarıda liste şeklinde paylaştığımız backlink yöntemlerinin hepsi ücretsiz kaynaklardır. Türkçe Dizinlere sitenizi ekleyebilir, Forum Tanıtımına izin veren forumlarda tanıtım yapabilir, WordPress ve Tumblr gibi bloglarda tanıtımlarınızı yine ücretsiz şekilde yayınlayarak buralardan backlink elde edebilirsiniz.

Forumlara üyelik oluşturduktan sonra "Site Tanıtım" alanlarına konu açarak backlink kaynağına sahip olabilirsiniz.

Dizinlere web sitelerinizi ekleyerek backlink sahibi olabilirsiniz.

Sosyal medyada web sitenize ait hesaplar açarak, girdiğiniz içeriklerinizi otomatik olarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Linkedin, Medium ve Diiago gibi web sitelerini de bu kategoriye yazabiliriz.

PDF yükleme sitelerine tanıtım yazınızı pdf formatına dönüştürerek yükledikten sonra da backlink sahibi olabilirsiniz.

Whois backlinkler ise yıllardır kullanılan bir yöntemdir, Google'da kısa bir arama yaparak kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Bu kaynaklara ek olarak, Wordpress ve Blogger sitelerinden paravan bloglar kurup içeriklerinizi buralarda da paylaşabilirsiniz.

Edu backlink de .edu uzantılı global ve otoriter sitelerden yorum yaparak alınan bir yöntemdir.

Ücretsiz Backlink Siteleri 2022 konusunu yeteri kadar anlatmaya çalıştık, içerik sürekli olarak güncellenecektir.

Kaynak: https://www.kozba.org/

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Celal Şengör Serveti! - 2024 - Celal Şengör Kimdir?

Profil Backlink ve Backlink İndexletme

05557570155 - Kimin Numarası? - 2023